söndag 22 december 2013

Hemmaplan

Det har gått några dagar men i brist på intressanta nya cykelturer tänkte jag skicka in några bilder från hemmaplan och kanske lite annat smått o gott från senaste dagarna.

Det här är vårt hus
Molino de Viento 31, det är vi det
Den här hänger och lockar genom grannstaketet 
Visst har det cyklats men bara kända och mindre spännande vägar, som tur-och-retur Arguineguín i fredags, en liten rulltur bort till El Draguillo igår och en sväng till Ayacata idag. 

Det roliga med dagens tur var att Matti var med nästan hela vägen, det tråkiga var att vi turen egentligen skulle blivit längre (Chira), men Valentinos förkylning var påtagligt närvarande och turen fick kortas av. 

Jag kunde förstås fortsatt själv men då hade jag nog velat kört en helt annan väg, så jag beslutade att ta en längre tur en annan dag istället, imorgon kanske. 

För övrigt julpysslas det lite även här - igår bakades lussebullar som inte riktigt ville men blev nåt liknande åtminstone, och Fia-sillen står i kylen och väntar, så fin så i sin glasburk. 

Idag kokades risgrynsgröt som blev så god att vi lär behöva göra om konststycket om det ska finnas nån gröt till tomten, och vad gäller julmat i övrigt så lär den nog bli lite okonventionell, men med tanke på den strida strömmen håvor från våra värdar så kommer vi i alla fall inte behöva svälta; bordet svämmar över med apelsiner och avocadosar, och potatisarna från Pepes egen finca är de bästa jag har ätit, så det var verkligen ett lyckokast att hyra in sig här - trots brist på gratis grann-wifi och att verandan är skuggig och inglasad. 

Tur det finns ett bra ett tak att vara på!
Där även de här godingarna huserar

Omgivning runt Molinon

..som alltså är namngivaren till området.
Vi bor upp till vänster, strax efter kvarnen.

Vägen upp mot Mogán. Närmsta område är
El Tostador som syns däruppe


Här julstökas det; sill-lag och glögg!
Och här bakas mina små katter. Som inte ville jäsa.
Dumma kalla stenhus.
Från idag: dagens tur till Ayacata

Valentino och Matti
Kvällens solnedgång - ovanligt färggrann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar