onsdag 18 december 2013

Sällskap och solnedgång

Igår var det dags för långtur – inte lika lång som mitt cykelsällskap fick i och för sig men ändå – längst hittills i alla fall.

Friedrich på väg upp mot Ayacata
Nu nästan i Playa del Inglés
- på god väg åtminstone
Jag skulle möta upp Friedrich – en bekant hemifrån som även varit med i Italien flera gånger, men pga lite knas i kommunikationen så hann han ända hem till oss innan jag hann iväg alls. 

Nåja, väl härifrån så satte vi av uppåt mot Ayacata där sedvanlig fika intogs, och sen vidare via San Bartolomé och Fataga ner till Playa del Inglés och Maspalomas, där Friedrich tackade för sig. Eftersom han bor där, och dessutom redan tagit en sväng över Soria innan han kom hem till oss. Bra jobbat.

Så jag fick köra den rätt tråkiga vägen hem själv, och det gick ganska långsamt. Hade gärna sluppit sista milen men väl hemma stod maten nästan på bordet och en välkommen-hem-öl stod uppkorkad. Sånt värmer och gör allting lite roligare. 

Idag har vi vilat, eller jobbat och så, men ingen cykel. Efter avklarat jobb gjorde vi finlunch som intogs på taket och efter lite allmänt såsande tog vi bussen ner till hamnen och kollade på solnedgången innan middag på strippen. 

Efter det har det varit fortsatt lugnt – tur det för imorgon vankas långtur, äntligen kommer jag nog tillbaka till Tejeda! 
Ses då!

Sista kurvorna upp är rätt branta

Sen har man den här tjusiga vyn som belöning!

På väg hem via kusten, rätt kargt. Blåste gjorde det
också, taskigt mot trötta ben.

Onsdag: Lunch på taket!

Lite ont om utemöbler men det gick bra såhär

På kvällen: solnedgång på gång

Krabbspaning

Plupp! Sista biten går blixtsnabbt

Bakom Matti syns Teide, enormt berg
verkligen, men det får ni tänka er :)
Gårdagens tur: Mogan, Ayacata, Playa del Inglés
och så kustvägen hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar