måndag 9 december 2013

San Bartolomé

..eller Bartan som den kallas i folkmun - åtminstone här i huset. Oavsett vilket så tog jag en sväng dit igår, och något litet snabbare gick det allt till Ayacata den här gången. 

Tjusig vy mot Ayacata på väg mot Bartan
Torget  i San Bartolomé var tomt när jag kom
..men det var rätt trevligt ändå
Delvis för att sadelhöjden justerats en yttepytte liten bit, vilket kändes bra, och delvis för att jag fick sällskap sista biten. Sånt trissar ofta tempot en aning, trots att man förväntas prata samtidigt. Märkligt. 

Det var i alla fall ett par holländare som var här för första gången men säkerligen inte sista som det lät. Efter Ayacata fortsatte jag färden själv igen och tog den mycket väl bekanta vägen bort mot San Bartolomé, som ligger lite mer österut. 

Det är en fin liten by i bergen och de flesta passerar där både en och två gånger även om man bara är här en chartercykelvecka, eftersom det är första riktiga stoppet om man startar från Playa del Inglés och kör rakt upp i bergen. OK, Fataga ligger däremellan, men det är så litet att det knappt räknas. 

Det blev en sen lunchmacka på torget och medan jag satt där så passerade och stannade lite cyklister, mest motionerande tyskar som det verkar, men vi har även spanat och hört att det susar runt lite proffs också, redan så här dags på säsongen alltså. 

Vägen hem blev samma tillbaka, jag valde bort att köra ner i botten och sen följa kustlinjen hem, till förmån för mera berg. Så upp igen till Cruz Grande, som är passet mellan bergets fram- och baksida (vilken som är vilken får man väl bestämma själv) och sedan den synnerligen behagliga vägen till Ayacata där det bär utför fram till sjöarna (Presa las Niñas) där man får trampa en stund innan nedförsbacken som är säkert en mil lång börjar, och går hela vägen hem. 

Väl hemma var det fullservice och maten var redan klar, så det var bara att hoppa i duschen och bänka sig. Inte illa. 

Idag har jag mest jobbat men imorrn blir det nog en ny tur. Matti är fortsatt konvalescent stackarn men kanske att vi kan ta en liten rull tillsammans åtminstone imorgon. Eventuellt att vi kan få titta på ett nytt boende också, det blir ju spännande i så fall. Till dess!


På väg tillbaka: Risco Blanco lyser upp i bakgrunden.
Där är det jobbigt att cykla.. vet jag sen i fjol.

San Bartolomé sett ovanifrån

Jag själv, också sedd lite ovanifrån


Cruz Grande, passet. Härifrån går det lätt till Ayacata
Matti får tyvärr sitta hemma lite till.
Lägg gärna märke till vår vackra julgirlang

Dagens tur utritad. Vi bor vid blå pricken.
Jag satte en röd stjärna vid Ayacata, på stammisfiket. 

3 kommentarer:

  1. Bra med fullservice hemmavid. se till och dra bort sårskorporna på matti nu :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Jag är där och krafsar varenda dag men han gråter ju så förtvivlat... näää. Faktiskt rullades det en liten liten tur idag så det finns hopp om liv! :)

      Radera