måndag 2 januari 2017

Nyårsafton - Santa Lucía

Nu blir det lite bakdatering men nyårscyklingen förtjänar ett litet inlägg, och slår jag ihop med dagens så blir det så långt, så here goes; 2016 års sista inlägg.



San Bartolomé
Denna fina väg går till Santa Lucía


Palmerna ger ett lite mer exotiskt intryck
Vad gör man bättre för att fira av ett år än cyklar så länge man hinner? Jag kom inte på nåt, så planen var att komma iväg lite hyggligt och sikta på Santa Lucía och kanske Aguïmes och från början såg det rätt lovande ut, men en bit upp mot Ayacata redan så högg det till i magen och det var bara att vända.
Om det var av ansträngning i den hårda motvinden eller kvinnosjukan är lite oklart men efter några minuters vila hemma och en Voltaren innanför västen och några extra i ryggfickan så bar det av igen, skam den som ger sig.
Därefter gick allt betydligt bättre och enligt plan, motvinden lugnade sig lite och efter Ayacata och Cruz Grande så fyllde jag flaskan i San Bartolomé för att sen rulla vidare ner till Santa Lucía och stanna på en riktig lunch, det var ju ändå nyårsafton.
En spansk tortilla senare insåg jag att det var Doctoral som gällde snarare än Aguïmes, för klockan tillät inga fler utsvävningar. Ingen riktig katastrof, för vägen till Doctoral är rolig och oerhört scenisk, så det är bara att njuta av färden.
Väl i Doctoral (om man lyckas hamna där och inte i Vecindario istället – trots skyltar är det väldigt lätt att köra fel) är det bara att följa kusten hela vägen hem. Inte så händelserikt och det var inte den maximala medvind som man kan ha, men hyggligt lättkört och vänligt.
Trots det var det rätt mosigt när jag väl kom hem, vilket även syns på min lilla nyårsskål. Då hade jag även hunnit handla mat och duscha o fixa, och trots den trötta uppsynen blev det nattsudd både på byn och sen med mina grannar, så igår var det total vilodag, nåt annat var inte görligt. Men det kanske benen blev lite glada för, så adjöss 2016, tack för en god match, nu tar vi nya friska tag.









Praktlunch på El Mirador, standardstället


Mot Doctoral är vägen fantastisk



Här en liten tillbakablick


Och lite glutt över kanten, över dalgången



..som är rätt mäktig


Färgglatt i Doctoral

Färgglatt över Atlanten på hemväg


Puerto Mogán i solnedgång

Och byn skyltar för fest,
äntligen hemma!


Skål på er från mitt vackra kök!
Dagens tur, knappt 12 mil och 2560 hm




1 kommentar: