onsdag 4 maj 2016

Soria x2

Igår hann jag med en tur efter jobbet, har man ett par-tre timmar på sig så räcker det till Soria, en fin klättring utan att hamna alltför långt bort. 

Vägen in genom landet, platt. Typ.
Välbekant skylt som påminner om att växla
Den som la ordern på dessa skyltar hade nog rätt
bra prutmöjlighet
Nog för att man kan vara ute till närmare nio utan att det blir kolmörkt nu, men man ska ju hinna ta hand om sig och cykeln och allt innan man ska sussa också.. 

Eftersom jag gillar den lite knixiga klättringen genom skogen ovanför Baranquillo Andrés så börjar alltså färden utför, det är alltid härligt, även om det brukar friska i åt fel håll ner till havet. 

Sen är de bara att följa kusten fram till man passerat Arguíneguín, och där vända rakt in i landet i 14 km med bara någon grads uppförslutning tills man kommer till Soriaskylten. 

Därifrån är en halvmil uppförsbacke av olika besvärlighetsgrad och sen har man kommit upp 650 meter över havet, bara för att ta nästa etapp som alltså är min lilla favvis på den här turen, genom skogen upp till toppen av denna runda. 

Det är en lite klättrigare del som går på väldigt smal och slingrig väg som känns extra genuin och skoj. Vill man köra tvärt i hårnålarna kan man hitta några rejält branta snuttar men det är så pass kort att det inte är någon riktig fara utan bara att trampa på, och rätt vad det är så är man uppe, passerar en liten sjö och sen går det lite utför i alldeles fantastiska bergsomgivningar, till man hittar ut på större väg igen och tar vänster för att komma hem. 

Ner för de härliga Mogánslingrorna med andra ord, och den här turen är så lättsam och bra att jag gjorde om kalaset idag igen. Bilderna från igår duger mao bra för båda dagarna, bara de sista togs idag när jag kom iväg lite senare. 

Och nu är det god natt. Imorgon är ledigt och sen en klämmis innan helgen så nu kan det nog bli lite seriös cykling på schemat.



Delar av Baranquillo Andrés

Lite fina grönsaker på toppen

Tjusig utsikt har de också

Lite suddigt vid sjön som man inte får bada i,
jag hann inte bromsa

Ovanligt mycket vatten även i denna

Sen är det bara vackra vidder

..och vägen trillar utför

Snyggt avslut på denna tur. 
Ännu snyggare på dagens tur

Lite väl mörkt för cykling, men snyggt kvällsljus
och här är man snart hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar