söndag 10 februari 2013

Smakstart

Sol och klar himmel mötte upp imorse och vi kunde därmed fullfölja planen att ta en sväng till San Nicolás med allt vad det innebär; slingriga svängar, utförskörning, klättring och en hel del cykling helt enkelt.

Carl är kanske ännu vassare klättrare utan cykel
så han passade på att känna på berget
Specialmixen apelsin, papaya & banan
satt som en smäck
Carl v.2.0; Nu med rakade ben.
Det går undan. 
Här kan man räta ut sig en stund
innan man fortsätter klättra mot Artenara
Från Artenara jagades Carl av en vägskylt
..men han hann undan
När det står så här i rondellen är man nästan hemma
Och efter en sån tur kan man få vara rätt nöjd!
Idag testades även juicestoppet längs vägen och det var en väldigt behaglig plats med lite blandat jox att titta på utöver själva juiceglaset; några reptiler och ett "museum" med några skrivmaskiner och en gammal Singer till exempel. 
Inte så imponerande kanske men juicen var bra och vi fick en skön stund i solen. 

Väl framme i San Nicolás var allting sedenligt söndagsstängt förutom baren där alla lokalfyllon hängde så den fick det bli. 
Både klientel och personal var rätt ordentligt slitna men allt som kom ut ur köket var helt utan anmärkning, så förutom att det var totalt omöjligt att förstå vad någon sa (försökte säga?) så var herrarna både vänliga och artiga nog att lösgöra ett bord åt oss. 

Så ordentligt påfyllda kunde vi ta oss an andra halvan av turen, den är lång, klättrig och lite knagglig men hem kom vi utan större problem och hann till och med ta ett par öl på terrassen innan solen slank ned bakom berget. 

En rejäl start för min nyanlända gäst med andra ord men vilken smakstart; sol hela dagen och inte alltför hård vind, och så mycket naturupplevelser att han faktiskt redan slocknat. 

Kanske jag skulle följa det exemplet, någonting säger mig att den här veckan kommer innebära en och annan långtur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar